vrijdag 3 februari 2017

FOTO'S
                                     Hier komen de foto's die per thema getrokken worden!
                                                                         #SMILE

THEMA 'PASEN':

Bij ons is de Paashaas op bezoek, deze komt kijken hoe het er in onze klas aan toe gaat.
 We hebben samen in de klas onze paasboom versierd aan de hand van een kleurenspel.


   In onze zandbak, is al het zand weg maar kunnen we spelen met graantjes, maïs. 
We kunnen er experimenteren met verschillende soorten eieren (grote, kleine, met of zonder gaten in,..) die in de 'zandbak' liggen. 


 Maandag begonnen we de week met het maken van een kuiken dat uit zijn ei kwam, de afgewerkte werkjes hangen in de klas en op de prikborden naar omhoog. In plaats van eendjes te vissen, vissen wij eitjes in de klas.
 We mochten ook kuikens en kippen kleuren/ tekenen.
Joepie!, Mijn eierpuzzel is helemaal gelukt!

 We maakten dinsdag samen een nest voor onze kip die eieren kan leggen maar die ook kan dansen. het nest is ook voor het kuiken en de haan.

Wij hebben ook echte kuikens op bezoek in onze klas. Dit is voor de kleuters een fijn gebeuren. 

We leerden ook de begrippen 'groot en klein' aan en konden dit al spelend inoefenen.

 De kleuters kregen een speciale 'garage' aangeboden, de paashaasgarage. Ze kregen er maar niet genoeg van! 
                                                                     Paas-stempels

      We hebben ijverig gewerkt aan onze paasmandjes, en het resultaat mag er wezen!
                                 We zijn zeer trots op het resultaat van de paasmandjes.
Na een fijne, leerrijke week werden al de kleuters die dit graag hadden, geschminkt in een paashaas en zo vertrokken we naar huis. De paasvakantie werd ingezet. Tot binnen 2 weken.


 We leerden over de kip, de haan en het kuiken. Juf Veerle maakte enkele sfeerfoto's van onze kringmomenten
Een heel fijn kringmoment was dit: al de kleuters lagen op de grond en ik kwam rond met veertjes om hen te kietelen. Wie bleef er het stilst liggen?De eerste dag na de vakantie en ja hoor, ook in onze klas waren de paasklokken geweest. we hebben de eitjes mooi verdeeld zodat iedereen eitjes mee naar huis kreeg.
THEMA NIEUW LEVEN:ZAAIEN
 onze zandbak is helemaal omgetoverd tot een bak met potgrond waar we in kunnen zaaien en woelen met allerhande gerief van tuingereedschap.

                                               we hebben een eigen bloemenwinkel in de klas! met verschillende paletten en blauwe bakjes mogen de kleuters bouwen en gerief vervoeren.


 Donderdag hebben we allemaal een mannetje gezaaid. Nu moeten we vol ongeduld wachten tot het uitkomt en dan gaan we deze binnen 2 weken afgeven aan de oude mensen/ bejaarden.

                                   De kleuters genoten van het bloemenspel, samen met de juf.
              We stempelden bloemen met flessen, deze kunstwerkjes hangen ook op in de gang.         Dit was het einde van week 2, geniet van jullie weekend en tot maandag!

   Op donderdag kwam de mama van Lily even in de klas want Lily heeft een broertje geregen 'Emiel'. We keken samen naar de baby en maakten een geschenkje voor hem en de mama.

THEMA NIEUW LEVEN: DIERENWe mochten een koe schilderen met onze handen en onze eigen handjes waren de vlekken van de koe!

We hebben in de klas ook een koe, die we zelf mogen melken. Topervaring voor de kleuters!


woensdag kwamen de kuikens nog eens terug in de klas. Amai, wat zijn ze gegroeid en zijn dat de echte kuikens?, waren de vragen die de kleuters zich stelden.

We zagen ook dat onze plantjes en ons grasmannetje aan het groeien zijn. dat is goed want volgende week vrijdag gaan we deze aan de oude mensen (bejaarden) afgeven.Op donderdag hebben we heel de dag gewerkt rond het boekje 'rupsje nooit genoeg'. we maakten zelf een rupsje die een gat beet in ons eigen gemaakte fruit.

THEMA MOEDERDAG

We begonnen de week met de verjaardag van de juf (Jolien). we kregen allemaal een cakeje en hebben een feestje gebouwd.

 We tekenden onze eigen mama, we bekeken ook de foto's die de kleuters mee hadden van zichzelf met hun mama.
 we mogen echte hakken-schoenen aandoen en ons als een echte mama gedragen.
 We hebben ons deze week bezig gehouden met het maken van een moederdagcadeautje, dit krijgen de kinderen volgende week mee.

                                          We konden ook onszelf schminken :)Op donderdagmiddag konden de mama's en sommige oma's naar de klas komen voor onze mama verwennamiddag:                          Het was een fijne namiddag en voor ze weer naar huis gingen, konden ze allemaal proeven van onze zelfgemaakte fruitsla!

Om de week af te sluiten, mochten ze de juf haar haar ook doen en het resultaat was schitterend en vooral heel grappig.

                                             Het was een heel geslaagde week!


THEMA:KLEUREN

Maandag was het de gele kleur en stond heel de dag in het teken van de zon. we hebben veel zonnetjes geknutseld.

Dinsdag was het de groene kleur en schilderden we gras, in de namiddag moesten we dan nog het gras knippen.Op dinsdag was ook Elmedina jarig, ze trakteerde ons op een lekker cakeje.Woensdag was het de blauwe kleur en dan mochten we met onze handen, de zee schilderen. we kleurden ook enkele visjes die in onze zee konden zwemmen.


Maandag namiddag hebben we veel plezier gemaakt. De kleuters moesten hun schoenen uitdoen en hun voeten werden ingepakt met nopjesplastic. Ze moesten hun voeten in de verf neerzetten en dan op grote bladen rondwandelen. TOPPER!


      Nog enkele sfeerbeelden van wat er allemaal in de klas te doen was!!Nog een filmpje van hoe we met de voeten in de nopjesplastic ons goed hebben geamusseert.


Donderdag, was het de bruine dag. We stempelden met sponsjes onze beer bruin.
Vrijdag was het de oranje dag en dan scheurde we oranje papier, om onze mandarijn te bekleven.
In de namiddag maakten we een reuze regenboog en kregen de kleuters zelf ook een regenboog op hun gezicht.

Donderdagnamiddag was het wat te warm om in de klas te blijven, dus zijn we gaan krijten buiten. we maakten allemaal regenbogen en speelden met al de gekleurde krijtjes.

Weer een geslaagde week, op naar de volgende en laatste week van mijn stage. Ik ga met pijn in het hart, afscheid van jullie nemen deze week.


week van dinsdag 16 mei t.e.m vrijdag 19 mei:Dinsdag kleurden we een heel blad vol met wasco en nadien overschilderde we dit met zwarte verf. wanneer dit opgedroogd was, konden we hier in krassen.

Woensdag kleurden we allemaal paarse vlinders, er werd ook gezorgd voor gras en lucht zodat we een mooi klaswerkje kregen: deze hangen op in de gang.
Donderdag waren het alle kleuren van de regenboog, we kregen een schoendeksel waar al rietjes inkleefde. De kinderen kregen 2 knikkers en konden aan de hand van hun motoriek de deksels laten draaien zodat de verf verdeeld werd over heel het schoendeksel: Dit was echt een topper !!


We gingen ook op schattenzoektocht en wat vonden we daar: belleblazers die juf Jolien voor ons bij had, omdat het morgen haar laatste dag is in onze klas :(
Nog enkele sfeerbeelden van hoe het er in de klas aan toe gaat.

Voor mijn laatste stagedag maakten we er een feestje van: we maakten een petit-beurre taart en smulden deze samen in de namiddag op.

Het was een heel fijne stage, ik heb me heel goed gevoeld in deze klas met al de kleuters die me hebben omringd. Het gaat jullie goed allemaal.

KUS  Juf JolienGeen opmerkingen:

Een reactie posten